Timișoara este printre primele orașe ca și mărime din România și este un important centru economic în vestul țării. Așezat de-a lungul râului Bega, orașul este supranumit “Mica Viena” ca urmare a vieții culturale bogate, a vestigiilor istorice și a clădirilor datând din secolul 18. Motivele pentru care Timișoara este un oraș pe care trebuie să îl vizitezi neapărat sunt multiple, iar atracțiile turistice și activitățile de aici susțin această afirmație.

Tocmai din multiplele motive pentru care acest oraș este o atracție turistică, echipa Vertical Adventure organizează o mulțime de activități de team building în Timișoara. Printre comorile acestui oraș trebuie să amintim și răul Bega, care servește ca traseu perfect pentru cei ce doresc să își petreacă timpul liber altfel. Iar de această dată prin altfel, ne referim la turele cu caiacul pe Bega, organizate în fiecare luni și marți de cei de la Vertical Adventure.

Caiacul este o ambarcațiune sportivă cu unul sau mai multe posturi de vâslit, ascuțită la ambele capete, cu suprafața de alunecare netedă sau în clinuri, și care este condusă cu un tip de vâsle nefixate numite padele, din poziția așezat. Padela este un tip de vâslă prevăzută cu pale la ambele capete. Tehnica de vâslit pentru caiac folosește padela, ținută cu mâinile în zona de mijloc, cu care se execută prin apă tracțiuni alternative de o parte și de alta a caiacului, pentru a se asigura înaintarea. Direcția se păstrează cu ajutorul unei cârme dirijate cu picioarele, printr-un sistem de cabluri și levier.

Fie că ești din Timișoara, din apropiere sau ești doar în vizită în acest minunat oraș, trebuie să profiți de această experiență și să te aventurezi la cel puțin o tură cu caiacul pe Bega. Nu trebuie să îți faci griji pentru echipament. Cei de la Vertical Adventure îți pun la dispoziție vestă de salvare, caiace sit-on-top, scaun pentru caiac și padelă. Tu trebuie să vii doar cu o pereche de încălțăminte lejeră care se va uda, sunt potrivite și sandalele, haine de schimb, prosop, chef de aventură și o doză mare de bună dispoziție.

20190731 Kayaking in Timisoara

De asemenea pentru a participa la această activitate nu este necesar să ai experiență în ture de kayaking. Locul de întâlnire este în Ghiroda, str. Victoriei colț cu str. Egretei. Aici trebuie să vă lăsați mașinile și să mergeți spre locul în care vă veți începe aventura. Caiacele vă vor aștepta la marginea râului, pregătite pentru a vă oferi o experiență de neuitat. Coborârea se va face cu caiace diferite, având fiecare participant propriul lui caiac. Distanța de coborâre cu acestea va fi pe un tronson de 7.5 km, iar ieșirea de pe râu se face la locul unde ați lăsat inițial mașinile.

Aventura cu caiacul costă 130/persoană. În această sumă sunt incluse: echipamentele necesare turei de kayaking, instructajul la fața locului pentru a vă putea bucura de tura de kayaking în siguranță, transport din Timișoara până la locul unde începeți coborârea pe râu și fotografii de calitate.

Pentru astfel de activități de team building în Timișoara contactează-i cu încredere pe cei de la Vertical Adventure sau apelează cu încredere numărul 0729 891 758 – Adelin sau trimite un mail la adresa adelin.miclau@gmail.com și asigura-ți locul pentru următoarea tură de kayaking.