Romanul este omul care a crescut cu gandul ca el trebuie sa aiba casa lui. Ii place sa fie proprietar si mereu va pune in balanta faptul ca rata la banca pentru o locuinta este aproape egala cu chiria pe care ar fi nevoit sa o plateasca. In acest moment intervine gandul: oare nu se merita sa fac un efort pentru a sustine rata stiind ca la final locuinta va fi a ta? Ca sa nu mai putem in balanta faptul ca foarte multi romani s-au gandit sa cumpere o a doua locuinta intr-o zona foarte bine cotata pe piata imobiliara si sa o inchirieze pentru a putea plati rata. In felul acesta, intr-o exprimare plastica, poti spune ca locuinta se plateste singura.

Stiu ca exista foarte multe sfaturi in domeniul imobiliar, sfaturi care vin de la oameni cu experienta, dar privind la scara mica, aceastea sunt cele mai sigure. Trebuie sa recunosc ca personal m-am gandit foarte mult la aceste doua variante, dar tinad cont de ce imi doresc de la mine si de la viata, am ales sa imi indrept atentia catre prima varianta.

In urma cu mai multi ani, mi-am propus sa imi ating un tel destul de inalt. Atunci cand incepi sa cauti o casa, incepi sa realizezi ce anume vrei sa aiba si la ce anume ai renunta. Locatia este foarte importanta, dar in egala masura sunt si imbunatatirile pe care le are.

Nu m-am gandit cum ar fi sa am un semineu in casa, pentru ca mereu m-am gandit ca sunt foarte costisitoare. De curand am aflat ca exista seminee economice. Banii sunt foarte importanti intr-o familie si trebuie cheltuiti in primul rand pe lucrurile de baza: mancare, curent electric, apa potabila etc. Trebuie sa ai conditii optime cand vine iarna, iar daca ai si un copil de cativa ani, trebuie sa ai caldura in toata casa. Unii incalzesc doar 2 camere si cred ca asa vor face economie la bani, dar este o idee proasta. Pentru ca baia daca nu este incalzita si faci dus, te poti imbolnavi pe o temperatura scazuta. Poti face asta cu o centrala electrica, dar costa mult sau cu seminee pe care nu dai foarte multi bani, iar combustibilul nu costa enorm. Cine nu e calculat si sparge banii castigati greu pe orice, fara sa se gandeasca la ziua de maine nu este un om cu capul pe umeri. Viata nu sta la discutii cu tine daca nu ai grija sa iti pui niste bani deoparte si sa iti creezi conditii optime in casa fara sa rupi bugetul in doua.

Viata este facuta sa fie traita in fericire si relaxare, iar daca ai toate conditiile in casa sau in apartamentul tau, atunci toata lumea e linistita. Petrecem foarte mult timp in casa, ne uitam la TV la stiri sau filme sau ne jucam jocuri de societate, iar o temperatura optima este indicata pentru fericirea familiei. Tot ce trebuie sa faci este sa cauti niste seminee economice care iti pot face viata mai buna, la un pret acceptabil, usor de transportat si de montat.