Vârsta nu este despre cât de bătrân ești, ci despre câți ani de distracție ai numărat în cartea vieții. Cum timpul nu mai este o problemă, dă-ți frâu liber apetitului pentru descoperire și pornește în călătorii pentru seniori care să te relaxeze și să îți umple bagajele de experiențe noi.

Ce dacă ai deja 60 de ani? Sărbătorile de iarnă și Revelionul se petrec mai bine în orașele cu istorie ale României sau în sejururi internaționale, sub soarele Spaniei, admirând focul de artificii al Budapestei sau descoperind istoria fascinantă a Italiei.

Cetatea Alba Carolina – Superba cetate din Alba Iulia este recent restaurată și își așteaptă vizitatorii să îi descopere istoria fabuloasă, legată de personalitatea Marchizului de Vauban, geniul militar din spatele fortificațiilor. Ascultă poveștile localnicilor din satul Bucium, ce au lucrat de generații în minele ce extrăgeau aurul de la Roșia Montană. Încălzește-te la un vin fiert și bucate tradiționale în timp ce te plimbi pe aleile târgului de Crăciun din Alba Iulia pentru o experiență relaxantă.

Cluj Napoca – Pătrunde în inima Transilvaniei și admiră cele mai frumoase atracții. Începe cu castelul Banffy, supranumit și “micul Versailles al Transilvaniei”, continuând cu orașul Gherla, capitala armenilor în exil și Mănăstirea Necula, locul în care te poți închina la icoana făcătoare de minuni a Maicii Domnului. Coboară în Salina Turda pentru o gură de aer sărat în unul dintre cele mai frumoase locuri de sub pământ din lume. Clujul și istoria sa, împreună cu vechea cetate, biserica în stil gotic Sf. Mihail și piețele boeme se dezvăluie în timp ce te bucuri de festivalurile de stradă și mesele festive de la restaurantele din zonă.

Iași – Minunat și cuceritor pe timp de iarnă, orașul moldovean te întâmpină cu țuică fiartă și colaci tradiționali la târgul cu specific organizat de Crăciun. Legendele familiilor boierești pot fi aflate la o plimbare pe domeniul Sturdza din Miclaușeni, iar poveștile lui Creangă capătă un nou sens admirându-i Bojdeuca. Parcul Copou, Teiul lui Eminescu sau Biserica Trei Ierarhi sunt doar câteva dintre obiectivele ce nu trebuie ratate. Treci pe lângă “Plopii fără soț” de pe dealul Bucium și trage-ți sufletul la hanul Trei Sarmale, locul unde prietenii Eminescu și Creangă povesteau la un pahar de vin.

Dacă România ascunde colțuri fascinante, demne de vizitat și descoperit, după granițe se dezvăluie istorii uimitoare, cu peisaje ce îți încântă privirile și îți fac sufletul să tresalte.

Costa del Sol, Spania – Relaxează-te în confortul unui hotel de patru stele de pe coasta Spaniei, în timp ce soarele îți mângâie trupul într-o perioadă a anului în care frigul și zăpada sunt ingrediente nelipsite. Plimbă-te pe plaja din Fuengirola și ocupă un șezlong pentru un bronz de decembrie. Bucură-te de un pahar de sangria și savurează o porție de paella autentică, în timp ce faci excursii către orașele importante ale zonei precum Malaga, Estepona sau Marbella. Spania este colțul tău de relaxare Spania este colțul tău de relaxare iar dacă preferi ceva mai aproape poți opta pentru vacantele last minute in Rhodos sau alte destinații din Grecia sau Turcia.

Budapesta, Ungaria – Cele mai importante monumente ale orașului de peste Dunăre dezvăluie o arhitectură greu de egalat. Admiră Opera, Piața Eroilor, Palatul Regal și muzeele din zonă, pentru ca apoi să te oprești la târgul de Crăciun și să descoperi tradițiile sale de iarnă. Băile termale Szechenyi sau Rudas sunt o pauză de relaxare benefică pentru sănătatea ta, impresionând nu doar prin calitățile curative cât și prin arhitectura spectaculoasă. Defileul Dunării, cetatea medievală Visegrad sau orașul muzeu în aer liber Szentendre sunt doar câteva dintre atracțiile ce nu trebuie omise în vizita ta la Budapesta.

Napoli, Italia – Redescoperă romantismul într-un cadru desprins din filmele bune de odinioară. Peisajele montane ce îți taie respirația și întinderile de păduri te invită să îți petreci timpul pe terasa sau restaurantul hotelului aflat pe versantul muntelui, admirând vulcanul Vezuviu tronând peste ținut la un pahar de vin și o porție savuroasă de paste. Plimbă-te pe trotuarul din Spaccanapoli, strada ce împarte centrul orașului în două, descoperă centrul istoric și povestea Palatului Nuovo sau a fortăreței dell’Ovo, unde se pare că poetul Vergilius a ascuns în ziduri un ou pentru a conferi stabilitate pereților. Călătorește în timp, pe vremea nobililor și descoperă stilul renascentist al Palazzo del Panormita sau stilul baroc al Palazzo Filomarino. Cuceritor și fascinant, Napoli spune povești cu prinți și prințese la fiecare colț.

Chiar dacă nu te mai bucuri ca la 20 de ani, vârsta care te recomandă drept senior aduce cu sine experiențe noi, alte perspective asupra vacanțelor și poate fi momentul prielnic să te redescoperi. Ofertele Christian Tour pentru iarna 2019 și Revelionul 2020 sunt special concepute pentru ca tu să te simți bine în vacanța de iarnă, petrecând sărbătorile altfel decât la o masă tradițională în familie. Îți promitem că vei trece în noul an cu mai multă energie și poftă de viață!