Suna ceasul. Este ora 06:00.

“Este o noua zi de luni si stiu ca daca in momentul asta nu ma ridic din pat, voi adormi si apoi…. Nu, nu, nu, nici nu vreau sa ma gandesc ca s-ar putea sa mi se intample una ca asta astazi. Seful revine din concediu si eu trebuie sa ajung cat mai devreme la birou, ba chiar inaintea lui. Hai Ana, scoate piciorul de sub plapuma si asa Mos Ene o sa plece instant. Off, iar am stat pana tarziu ca sa urmaresc 2 sau 3 sau cine mai stie cate episoade din noul serial. E ultima gata cand fac asa. Offf, nu prea sunt asa de sigura de cuvintele mele, dar incerc. Promit!”

Iata cum incepe o zi de luni pentru mine, unde tin un discurs pentru a ma convinge sa fiu mai organizata. Stiu ce am de facut, dar mai intai de toate un dus “a la armata” ca sa alunge pana si cea mai mica urma de oboseala. Apoi, fiind revigorata, parca vad totul intr-o alta lumina si imi vine natural sa zambesc.

Stiu ca foarte rar ne gandim cat de important si de valoros este zambetul nostru, dar daca ne oprim o secunda in loc, o sa observam ca acest gest initial nesemnificativ ocupa un loc aparte intre formele de exprimare nonverbala, fiind cel mai important gest de salut si o invitatie de comunicare. Cu totii visam la a avea un zambet perfect, dar in ciuda marilor progrese in domeniul sanatatii orale a populatiei la nivel mondial, probemele privind sanatatea orala raman in continuare importante in mai multe comunitati.

Istoricul meu medical in cea ce priveste sanatatea dintilor este unul care a avut de suferit si tocmai de aceea acum stiu cat de important e sa ne ocupam de sanatatea orala din timp, dar cum medicina avanseaza am descoperit ca nici acum nu e tarziu.

De ceva timp mi-a intrat in minte ideea de a cauta ortodontie Pitesti pentru a-mi rezolva o problema care ma complexeaza. Credeam ca voi gasi foarte greu o astfel de locatie care sa ma multumeasca, dar suprinzator este ca cei de la MYDENT CLINIC au sediul la aproximativ 300 de metri de locuinta mea. Exista un moment cand toate astrele de aliniaza in favoarea noastra si atunci stim sigur ca este clipa de care trebuie sa profitam. Deviza lor este de a ii ajuta pe oameni sa atinga cea mai buna stare de sanatate, oferindu-le o ingrijire de exceptie, pastrandu-le stilul de viata. Cea ce m-a incantat este faptul ca au o abordare holistica pentru fiecare pacient in parte. In acest moment, comunicarea de care va spuneam devine esentiala pentru ca doar asa, echipa medicala, poate aplica un plan de ingrijiri cat mai precis pentru problema dvs.

Prin tratament ortodontic se poate trata si bruxismul. Am aflat de curand asa se numeste medical scrasnitul sau inclestarea dintilor.  Fratele meu suferea de asa ceva cand era mic si speram de fiecare data sa adorm inaintea lui ca altfel era vai si amar de mine. Acum stiu ca nu scotea acel sunet ca sa ma enerveze pe mine cum credeam in urma cu …. cu multi ani.

De mentionat este ca tratamentul in cazul adultilor dureaza mai mult deoarece oasele maxilare si-au intrerupt cresterea si sunt mai dure, dar ce nu facem noi pentru a avea un zambet minunat.