Conform unei statistici realizate în iulie 2019 de către Ziarul Financiar, 1 din 4 cupluri care divorţează ia decizia după mai mult de 20 de ani de căsătorie, iar factorii majori care au contribuit la separare au fost lipsa implicării, infidelitatea și violența domestică, consumul de substanțe.

O relație în care te simți implicat este, conform definiției psihologilor, o relație în care îți păstrezi propria identitate dar, în aceeași măsură, contribui activ și deschis și la dezvoltarea identității voastre de cuplu.

În măsura în care se poate discuta despre secretele longevității unui cuplu, aceleași studii punctează importanța timpului pentru sine și a spațiului personal acordat partenerului.

Așadar, așa cum recomandă bine-cunoscutul terapeut de cuplu Esther Perel – erotismul nu este un atribut cu care o persoana se naște, ci este o calitate care trebuie învățată și dezvoltată, iar modalitatea prin care îți dezvolți inteligența erotică este acțiunea bazată pe crearea spațiului pentru persoana iubita și misterul propriu. Fără a intra în prea multe detalii, uneori e bine să îi oferi partenerului timp cu sine și chiar să încurajezi și să hrănești un asemenea obicei.

Deși metodele de construire a spațiului personal sunt diferite, astăzi se remarca un trend din ce în ce mai popular, al cadourilor – experiență, care te ajuta atunci când unul dintre voi are nevoie de timp pentru sine.

De exemplu, când vine vorba de un cadou pentru el, o idee potrivită ar fi un zbor cu balonul cald pentru o persoană. Cui nu i-ar plăcea să vadă lumea de sus? La o aruncătură de băț de București poți să urci într-un balon cu aer cald și să ai parte de o plimbare deasupra capitalei pe care nu o vei uita prea curând. Iubitul tău se va bucura de o zi de neuitat printre nori la o altitudine de la care poate face cele mai spectaculoase fotografii, mai ales dacă este fotograf pasionat. Zborul are loc de obicei dimineața sau seara, dar recomandat este dimineața deoarece răsăritul este spectaculos.

Tot în aceeași direcție, ai putea opta pentru un raliu pe un circuit profesionist combinat cu o experiență de ceainărie – dacă iubitului tău îi plac cursele și mașinile de mare viteză, această idee îl va încânta maxim. Întâi va învăța cum se manevrează mașina pe circuit de la un instructor experimentat, va da câteva ture, apoi va merge cu un profesionist. Apoi poate degusta ceaiurile și dulciurile delicioase oferite de ceainărie și îi va oferi iubitului tău acel moment de pace și liniște pentru a se elibera de griji și de stres.

Dacă e tipul activ-agresiv care se relaxeaza prin experiențe dinamice, poți oricand opta pentru un zbor cu parapanta în tandem – parapanta Brasov este o experiență pe care nu o poate rata. Acest cadou îi va oferi adrenalina care îi va aduce sângele în tâmple, dar și zâmbetul pe buze. Ce poate fi mai frumos, mai înălțător decât să zboare liber asemeni păsărilor într-o experiență pe care nu o va uita niciodată? Experiența este 100% sigură datorită piloților experimentați și a instructorului pasionat de ceea ce face. Mai mult, prețul include atât pozele, cât și filmarea experienței.

Când își dorește timp pentru el nu înseamnă, neapărat, că te abandonează sau te trădează, ci că doar are nevoie de o recalibrare a propriei identități. Așa că, nu uita că ai un as în mânecă – experimenteaza.ro.