Autoritatea Națională de Management al Calității în Sănătate (ANMCS) este asemanata cu o zgripturoaica, cu o vrajitoare, ce mai, e personajul negativ din sanatate. Nimeni nu vrea sa auda de ea, desi fara aprobarea ei spitalele au de suferit. Multi si-au pus intrebarea ce inseamna un spital neacreditat, se inchide? Nu, nu se inchide, dar pacientii care vor apela o unitate medicala neacreditata, vor accepta sa plateasca pentru acele servicii.

Unul din indicatori suna asa: sunt identificate locurile și condițiile cu potențial de risc fizic pentru securitatea pesoanelor (risc de cădere, de alunecare, de lovire, electrocutare etc.) și sunt adoptate măsuri de prevenire. Fara a intra in detalii, evaluatorul trebuie sa vada in interior (in spatiile comune) ca marginile și colțurile obiectelor din încăperi sunt astfel realizate sau protejate pentru a evita accidentările (rotunjite). In realitate colturile de la birou sunt protejate cu vata si cu leucoplast peste. Protectia este minima pentru ca altfel nu as avea echimoze la nivelul coapselor. Fiind in mare parte a zilei, intr-o agitatie continua, de multe ori m-am lovit de coltul unui birou. Nici nu vreau sa ma gandesc ce ar putea pati un copil, care e cat o schioapa, daca s-ar lovi de acel colt, cu viteza. Am descoperit o banda de protectie groasa pentru muchii si margini, dar nu cred ca spitalul va achizitiona vreodata asa ceva.

Privind regulile zgripturoaicei, realizezi ca ea nu are reguli absurde si incerci sa le aplici la tine acasa, ca aici tu platesti. Sistemul de aer conditionat trebuie sa fie cu filtre de tip HEPA sau superior. Bun. Vazut, placut, montat, dar ce te faci cu jetul de aer rece emis de aparatul de aer conditionat care poate avea un efect neplacut starii de sanatate? Te duci la prietenii de la Empria si alegi deflector aer conditionat si ai rezolvat problema. Cand e vorba de idei practice si inovatoare, acesti prieteni chiar te ajuta, nu iti intorc spatele cand apare o problema.

Cand eram mica, tata proteja prizele cu ipsos, nu cumva unul din copiii lui sa ajunga la ele. Astazi avem protectie pentru prize copii si e super haios cand vine un cuplu, care nu are copii, si nu este obisnuit cu aceste protectii. Ai putea spune ca sunt protectii si pentru cuplurile fara copii. De sertare nu va mai povestesc cum erau legate. Acestea au fost, sunt si vor fi o ispita irezistibila pentru curiozitatea unui copil. Tata ar fi dat orice sa aiba sigurante la sertare.  Procentul accidentelor casnice au loc 24%  in living, procent suprinzator de mare in comparatie cu cele petrecute in bucatarie unde este doar de 4%.

In cei 16 ani de cand sunt in spitalul de pediatrie am vazut foarte multe cazuri cu accidente casnice cat si cu copii cazuti din pat. Stiind cum dorm eu (mi s-a spus ca dorm ca Germania nazista) nu ma mira nimic. O prietena a adoptat stilul japonez, fiind mai sanatos, si i-a amenajat micutei un pat direct pe podea. Sunt multi in schimb care isi doresc sa doarma, atat ei cat si cei mici, intr-un pat moale si conformabil. Pentru acestia le-as recomanda protectie laterala pat. Sunt foarte multe modele si in functie de ce tip de persoana esti, imi poti alege acest bumper. Daca esti extrovertit opteaza pentru unul pliabil si porbabil, in schimb daca esti introvertit poti alege unul cu spuma cu memorie.

Sora cea mare a ANMCS-ului esre Organizația Mondiala a Sănătății. Ea ne trage un semnal de alarma asupra zgomotului produs de mijloacele de transport care poate provoca tulburari de somn, de stres dar si diverse boli sau morti premature in cazul copiilor. Orice sunet care depășește 80 de decibeli este considerat nociv. Luand acest aspect in considerare, va dati seama cati decibeli sunt la un spectacol? In cazul parintilor ,care isi duc copiii la spectacole, le recomand casti antifonice cu un aspect foarte colorat si atragator. Acestea atenueaza intensitatea sunetelor auzite de copil cu un numar de decibeli.

Haideti sa facem din siguranța copiilor, prioritatea noastră.

Spargem monotonia cu Spring SuperBlog 2023 – competiția pentru bloggerii haioși!