8 Martie. Această zi este despre noi, femeile care adesea ne asemănam cu o furnică, muncind și muncind de dimineața până seara. În aceasta zi rupem rutina și ieșim în oraș. Ce ar fi dacă de data aceasta am rupe rutina cu totul? Am schimba orașul, am schimba țara, limba, am ieși cu totul din cotidian? Ca niciodată, acesta este planul pe anul 2024. Financiar diferența între o seara în Romania și un city break în alta tara, nu este chiar foarte mare, dar din punct de vedere cultural sau gastronomic nu se poate compara. De ce spun nu este foarte mare diferență financiar? Pentru atunci când vrem ieșim în oraș, vrem întăi facem shopping, mergem la coafor, mai trecem și pe la o cosmeticiana. În schimb pentru un city break luam cele mai comode haine, cei mai comozi pantofi și pe aici ne e drumul.

Ideea a plecat de la o colega și ulterior ne-am mai căutat și altă prietenă de drum. Destinația: unde e mai ieftin, undeva unde nu am mai fost și cine știe, unde nu vom mai ajunge niciodată. După o scurtă căutare am găsit zboruri către Italia foarte ieftine și nu vorbesc despre last minute / un singur bilet. Ce pot îți spun e atunci când găsești bilete către o destinație, trebuie le cumperi pe loc. Nu aștepta până mâine pentru mâine nu le vei mai găsi la același preț. Mai mult de atât, înainte de a le cumpăra verifică cu celelalte persoane dacă și lor le arată același preț pentru e posibil ca la una dintre ele fie mai puțin. Aceste lucruri le-am învățat pe pielea noastră și la următorul sejur știm ce avem de făcut.

Cât privește limba italiană, nici una dintre noi nu o știm, dar grija asta nu o avem pentru exista traducător instant. De ziua femeii am citit despre 5 femei românce care au făcut istorie. Pe unele acum le-am descoperit, pe altele le știam. Eu și prietenele mele, în schimb, ne creem propria istorie. Cu rucsacul în spate, fară grija zilei ce fac de mâncare, ce probleme au mai apărut la serviciu, ne-am luat rămas bun de la soț / copil și ne-am aventurat pe străzile Toscanei.

La pas cu soarele pe cer, cu voia bună în glas și cu drag de a împărtăși păreri, am aflat și altă colegă ar fi venit cu noi, dar bariera lingvistică a ținut-o pe loc. Pentru asta există Vasco Translator. Nu demult am aflat și eu de translator vocal și acum pot spune atunci când nu iți găsești cuvintele, el le găsește în locul tău.

Senzatia ca esti de al casei, ca esti un localnic este greu de exprimat in cuvinte, dar daca ar fi sa ii gasesc asemanari as putea sa spun ca este ca o zi de primavara cand totul inverzeste, cand pasarile ciripesc, ca o poveste plina de promisiuni. Vasco Translator te va face mai îndrăzneț și mai independent cu fiecare călătorie!

 Spring SuperBlog 2024