Conceptul reConstruim acasă sună bine și fain. Pentru că recent am fost în Italia și acum îmi apar foarte multe informații de acolo, pentru că asta face tehnologia, îmi trimite știri despre locurile pe care le vizitezi, aș vrea ca și la noi să se adopte ideea de case la 1 euro. Eu nu visez la reconstruirea unei case ci la un sat uitat de lume si deseori și de autorități.
Există o vorbă din străbuni, cine nu are un bătrân, să își cumpere. Ei bine dacă acest lucru e ceva mai greu de facut, o casă într-un sat depopulat s-ar putea cu ușurință. Între autorități, viitorul proprietar și comunitatea producătorilor trebuie să existe o legătură puternică, cu sau fară forme juridice (despre asta într-o altă zi).
Aceste case sunt o poartă către istorie și tradiție. Casele sunt simboluri ale oamenilor care au locuit acolo. Acum zidurile casei nu sunt în cea mai bună formă, dar ele pot renaște. Într-un peisaj pitoresc, aceste case au fost lăsate în paragină de-a lungul anilor, o mărturie a trecutului bogat al localității. O casă reprezintă mai mult decât o simplă propietate. Ele sunt povești nespuse, cărți deschise ale istoriei locale. Fiecare crăpătură în zidurile lor vorbește despre trecutul lor bogat, despre familiile care le-au locuit și despre schimbările ce au avut loc de-a lungul secolelor. Cu toate că mulți pot vedea aceste case ca fiind doar ruine, pentru alții ele reprezintă locul perfect pentru viitor. Pentru acest lucru nu este nevoie doar de bani, ci și multă pasiune și muncă.
O astfel de casă are nevoie de reparații structurale pana la renovări interioare. Fiecare pas in acest sens ar putea fi considerat un omagiu adus moștenirii culturale și arhitecturale. Pentru repararea structurală a unei case vechi este necesar a avea un proiect complex. Inainte de toate este nevoie de o evaluare initala pentru a identifica fisurile în pereți, fundații slăbite, grinzi putrezite sau deteriorate sau alte probleme legate de structura de rezistență a clădirii.
Din 2011, în România, este obligatoriu să ai un diriginte de șantier. Rolul lui este de a fi cu ochii pe construnctor, ceea ce face cu banii tăi. El poate oferi sfaturi și soluții profesionale pentru a remedia problemele identificate în mod eficient și în siguranță.
Majoritatea caselor bătrânești au fundația casei afectată. Aceasta trebuie să fie consolidată pentru a preveni deteriorarea suplimentară și pentru a asigura stabilitatea întregii structuri. Nu am vrea că povestea cu Ana și Manole să se repete.
De la fundație mergem către grinzi și podele. Acestea joacă și ele un rol important în siguranța și stabilitatea casei. În funcție de gradul lor de deteriorare, se ia decizia dacă ele vor fi înlocuite, consolidate sau se adaugă noi elemente de siguranță.
Trebuie reparată orice fisură deoarece altfel vom avea probleme cu infiltrarea apei și / sau pierderea căldurii. Tot acum trebuie revăzută rețeaua electrică, încălzirea și instalațiile sanitare. De când a fost ea proiectată prima dată și până acum s-au schimbat multe standarde și acum pentru a primi aviz, casa trebuie să fie în conformitate cu acestea.
Pentru că am parcus toate etapele reparațiilor structurale necesare, mergem către renovările interioare. Poți să refaci finisajele interioare și exterioare, să restaurezi elementelor arhitecturale sau chiar să adaugi detalii decorative care să evidențieze farmecul casei vechi. În cazul în care preferi stilul minimlist, cu siguranță că interiorul vă arata cu totul și cu totul altfel. Pot spune că nicio idee nu e greșită.
În toate lucrările care se fac, este bine să iei legătură cu producători români de materiale de construnctii. Nu sunt genul de om care țin să încurajez producția românească, dar sunt ferm convinsă că niciun străin nu vă știi genul de climă, de schimbările de temperatură care au fost de-a lungul anilor (care au creat un tipar pentru țara noastră) sau ce tip de mariale se merită să folosești în zona de munte, de șes sau la câmpie.
Îmi aduc aminte de apartamentul copilăriei unde aveam mereu sub pat câte o cutie de gresie că a fost cumpărată prea multă când au renovat, ba mai tărziu a apărut și o cutie cu parchet laminat. Pentru a avea un preț real al reconstruirii unei case, este foarte important să nu se cumpere cantități suplimentare, plus că nimeni nu își mai dorește să aibă gresie, faianță, parchet și să se împiedice de ele tot timpul.
Apelând la aceste Depozitele Virtuale de la vindem-ieftin.ro, oamenii au posibilitatea să poată achiziționa materiale de construcții cu livrare direct din fabrică. Producătorii care s-au alăturat acestei echipe vor analiza și negocia fiecare cerere în funcție de cantitate și zona de livrare. Această idee cu case la un euro este împrumutată și studiind subiectul cât mai mult, am citit despre o femeie care își dorea o casă pentru ea și a ajuns să cumpere trei. Ai avea tendință să spui că o vă costa de trei ori mai mult, dar realitate e puțin altfel. Cu cât cumperi mai mult, cu atât plătești mai puțin. Același lucru se aplică și celor de la vindem-ieftin.ro . Cu cât ai mai multe comenzi în aceasi zona, de același produs, cu atât plătești mai puțin. Iată de ce este bine să avem sub aceasi umbrelă o parte impotanta dintre producătorii români de materiale de construcții.
Emoția când vezi că visul tău prinde contur, te face să iți dorești mai mult și tot mai mult. Visul este realizabil când ai oamenii protriviti alături. Cu siguranță că te vei lupta să oprești lacrimile care iți vor invada ochii, dar lupta aceasta o vei duce cu zampetul larg afișat. Pentru păstrarea și promovarea patrimoniului cultural ar trebui făcute campanii, accesate fonduri, împrumutate idei bune de la alți vecini, ar trebui să se facă ceva.
SuperBlog 2024