AnaVasilescu.ro - Books & Movies

Mă dau în vânt după cumpărături - Sophie Kinsella

20190105 Sophie Kinsella Ma dau in vant dupa cumparaturi

La finelele fiecarui an, imi propun un numar de carti pe care intentionez sa le citesc  in urmatoarele douasprezece luni. Nu de fiecare data am reusit sa imi indeplinesc aceasa dorinta, dar pot spune ca numarul de carti pe anul 2018 l-am depasit. Initial mi-am propus ca prima carte in noul an sa fie "Femei periculoase" vol. 1 de George Martin & Gardner Dozois. Dupa prima poveste am renuntat la volum. Intre cititor si carte trebuie sa existe o conexiune si de data asta, conexiunea, nu a vrut sa apara. Neavand alt roman la indemana am apelat la biblioteca mea digitala. Alegerea cartii nu imi apartine in totalitate, dar am petrecut doua zile pline alaturi de romanul chick-lit "Ma dau in vant dupa cumparaturi" de Sophie Kinsella. Abia dupa ce am terminat de citit, am aflat ca acest roman deschide seria La cumparaturi (Shopacholic).

Femeile, in general, au o obsesie cu hainele, dar pentru Rebecca Bloomwoood nici nu conteaza ce cumpara. Ea sufera la drept dupa cumparaturi de parca sunetul casei de marcat este de-a dreptul miraculos. Personajul nostru este redactor la un ziar financiar, nefiind foarte incantata de meseria ei. Shoppingul excesiv pe care il practica ia adus bucurii cat si datorii substantiale pe toate cardurile si modul ei de a rezolva problemele este de a arunca facturile de la banca sau de a le ascunde intr-un sertar.

"Dacă ar putea să poarte toată lumea haine noi în fiecare zi, nu ar mai exista depresia."

Rebeccai ii pot fi aduse multe atribute, dar cel care i se potriveste cel mai bine este optimismul fiind o fire visatoare. O data ce scrisorile cu somatiile de la banca dispareau, ii revenea pofta de viata si pofta de noi cumparaturi. Partea trista este ca nimeni nu ii cunoaste adevaratele probleme cu care se confrunta, alegand sa isi minta prietenele, colega de apartament, parintii, practic pe toata lumea. Cu toate acestea exista persoane care vad marele potential pe care ea insasi nu si-l vede. De multe ori este tot ce avem nevoie, de o persoana (sau mai multe) care sa creada in noi, care sa ne sprijine si sa ne impulsioneze si parca dintr-o data astrele lucreaza pentru noi.

"Toata lumea cade in plasa cand e vorba de-o reducere. Pana si bogatasii. "

Aviditatea ei dupa bani nu trece de toate granitile bunului simt, ea neputand sa ia cecul cu suma substantiala pentru fundatia matusii inexistente. Aceasta este momentul in care Rebecca demonstreaza ca in viata ei mai exista o urma de umanitate, salvarea Rebeccai fiind unul din sfaturile pe care le-a primit de la tatal sau.
"Ma dau in vant dupa cumparaturi" face parte din genul chick-lit si este scrisa cu un umor exceptional, volumul fiind o doza de ras care binedispune chiar si pe cel mai trist om posibil.

"[...] Pe de altă parte… chiar vreau să lucrez la o bancă? Nu m-ar deranja partea de haine-de-la-Karen Millen. De fapt, cred că la asta m-aş descurca foarte bine. Dar nu sunt sigură de restul, adică partea de sculată-cu-noaptea-în-cap-şi-muncit-din-greu. Nu c-aş fi lenesă, dar îmi cam place că pot să mă duc să-mi petrec după-amiezile la Image Store sau să frunzăresc ziarele prefăcându-mă că fac muncă de documentare, fără să-mi facă cineva greutăţi.„

Titlul original: The secret dreamworld of a shopaholic

Traducator: Cristian Ionescu

Editura: POLIROM

Nu uita: fii realist, doreste-ti mereu imposibilul!


Ana Vasilescu

Website anavasilescu.ro

"Fii realist. Dorește-ți mereu imposibilul..."

Lasă un comentariu