AnaVasilescu.ro - Books & Movies

Libraria Sophia, o librarie care ofera carte pentru suflet

20190202 Scrisori catre Lucilius

Sa citesti este frumos. Descoperi lucruri noi si aviditatea de cunoastere devine din ce in ce mai mare. Am citit despre multe evenimente legate de istorie, dar am invatat si sa pronunt corect unele cuvinte. Mult timp am crezut ca se spune “gram de noroc” cand colo era “dram de noroc”. Cu siguranta nu sunt un caz unicat care a pronuntat gresit aceasta expresie si in cazul in care te intrebi care este explicatia o sa iti spun ca dram era o unitate de masura pentru greutate si capacitate in Tara Romaneasca si Moldova Evului Mediu.

"Nimeni nu este nefericit numai din cauza prezentului."

Ti-ai dorit vreodata o carte atat de mult incat ai cautat-o in diverse librarii cat si in anticariat? Eu nu pot sa spun ca ma numar dintre acei oameni, in schimb cunosc o persoana care mi-a spus povestea lui. Cartea “Scrisori catre Lucilius” de Seneca il motiva, il facea sa se axeze in viata de zi cu zi pe lucrurile pozitive din viata lui. Primul gand pe care l-am avut o sa fost sa o caut pe site-ul celor de la Biblioteca Judeteana Arges. Mirarea mea a fost ca am gasit cartea la sectia de imprumut si astfel am avut-o acasa timp de trei saptamani. Intre timp am cautat cartea prin toate librariile online si mirarea mea a fost sa o gasesc la Libraria Sophia, o librarie care ofera carte pentru suflet.

Pot spune ca nu a fost usor sa obtin cartea nici de la aceasta editura, au avut un singur exemplar si mi l-au dat mie. Am avut rabdare, am fost perseverenta si am avut si acel dram de noroc. Atunci cand vrei un lucru, trebuie sa lupti pentru el. Poate ca uneori o sa ai impresia ca ai pierdut o lupta, tot ce conteaza este rezultatul final. Vorba buna, mult aduce. Nimeni nu este perfect si ceea ce am inteles din aceasta experienta este ca atunci cand intrebam, indiferent de situatie: “cu cine ati vorbit?”, ar fi bine sa ne putem intrebarea intai “m-am prezetat ca sa intreb eu asta?”. Libraria Sophia este defectuasa la acest capitol, dar cine este perfect? Eu le multumesc pentru ajutorul dat si pot spune ca daca as mai gasi o data aceasta carte, as cumpara-o ca sa o ofer unei prietene cadou.

"Traieste printre oameni de parca te-ar vedea zeul, vorbeste cu zeul de parca te-ar auzi oamenii.

Nu uita: fii realist, doreste-ti mereu imposibilul!     

   


Ana Vasilescu

Website anavasilescu.ro

"Fii realist. Dorește-ți mereu imposibilul..."

Lasă un comentariu