AnaVasilescu.ro - Books & Movies

O sa te tin in brate cat vrei tu si inca o secunda - Ioana Chicet - Macoveiciuc

20190213 printesa urbana

Au trecut destui ani de cand am terminat Jurnalism si unele lucruri invatate atunci mi-au ramas foarte bine tiparite in minte. Titlul unui articol conteaza foarte multe pentru public. El este cel care il va face pe cititor sa se opreasca asupra textului. Ca sa nu uitam niciodata acest lucru, ni se spunea ca putem sa il comparam cu ambalajul unui produs. Titlul si ilustratia constituie primul nivel de lectura si numai dupa aceea consumatorul produselor media va decide daca va citi sau nu textul. In teoria presei scrie ca ar trebui angajati oameni special pentru asa ceva. In fapt, omul e bun la toate.

 Ioana Chicet-Macoveiciuc este licentiata in Jurnalism si se pare ca nu a lipsit de la aceasta lectie. Cartea ei, O sa te tin in brate cat vrei tu si inca o secunda, m-a atras datorita titlului si pozei care ilustreaza coperta. Cartea in sine nu pot spune ca m-a atras intr-un mod special, ci am citit-o pentru ca nu am vrut sa o las neterminata.


Nu am fost de acord cu unele decizii pe care le-a luat in viata ei, dar probabil fiecare din noi luam ce decizii ni se par pe moment corecte, chiar daca mai tarziu realizam ca nu au fost cele mai intelepte. Una din deciziile intelepte pe care Printesa Urbana, cum ii place sa isi spuna, le ia este aceea de a nu da antibiotice copiilor decat in situatiile in care cu adevarat au nevoie de asa ceva.

 

Am imprumutat cartea de la Biblioteca Judeteana Arges si pot spune ca pretul ei in librarii mi se pare mare in comparatie cu continutul, dar stiu ca doar o mica parte din suma ii revine Ioanei, restul fiind costul de productie si de vanzare.


Nu este prima carte a unui blogger pe care o citesc, dar ma bucur ca nu ii urmaresc blogul. Foarte multa lume care i-a citit cartea spune, in recenziile lor, ca o parte din texte le stiau dupa blog, lucru pe care si autoarea il recunoaste la sfarsitul cartii.


Personal am simtit ca este o carte dedicata femeilor, desi in notiunea de parenting intra si mama si tata. Spune ca nu ar trebui sa excluem tatal din ingrijirea copiilor chiar daca femeile se pot descurca singure, dar nu am vazut dorinta ei de a implica tatii in lecturarea cartii. Cartea asta demonstreaza, daca mai era nevoie, ca mamele sunt o specie aparte, ele stiu oricand ce e de facut.

Editura: UNIVERS

Nu uita: fii realist, doreste-ti mereu imposibilul!


Ana Vasilescu

Website anavasilescu.ro

"Fii realist. Dorește-ți mereu imposibilul..."

Lasă un comentariu