AnaVasilescu.ro - Books & Movies

La cumparaturi in rochie de mireasa - Sophie Kinsella

20190317 Shopaholic Ties the Knot Sophie Kinsella

Lectura este un mod de viata. Am atat de multe carti pe care vreau sa le citesc, incat mi-as dori sa am mai mult timp liber pentru asa ceva. La inceputul anului mi-am stabilit un target, iar aici intra si cele doua serii de carti pe care vreau sa le citesc neaparat. Subiectele sunt foarte diferite, iar Seneca spunea in Scrisori către Lucilius. Vol. I : "Se cuvine sa starui asupra unor scriitori anume si sa te adapi din ei, daca voiesti sa ai un folos care sa ramana statornic in spirit", dar am observat ca eu trebuie sa alternez subiectele. Acest preceptor al împăratului Nero avea mare dreptate atunci cand spunea: "Cine este preputindeni nu este nicaieri". Daca reusiti sa faceti rost de aceasta carte a lui Seneca, pot sa va spun ca veti avea numai de castigat. Intre timp, in weekend-ul care tocmai a trecut m-am delectat cu noile peripetii ale Rebeccai Bloomwood.

Becky lucreaza acum in America si este consilier personal de shopping, dar este si cel mai nehotarat personaj pe care l-am intalnit vreodata. Acest aspect il stie foarte bine si prietena ei Suze. Orice femeie a visat cu ochii deschisi la nunta pe care ar vrea sa o aiba, unde ea ar fi printesa balului, cat si cea mai frumoasa si norocoasa persoana. Becky nu face exceptie de la caz, dar cand Luke o intreaba cam cand ar vrea ca ei sa se casatoreasca, ea da un raspuns extrem de vag. Intentiile acestuia sunt cat de poate de sincere si astfel ca el apeleaza la buna ei prietena si gaseste o metoda inedita de ai pune marea intrebarea. Amuzant este faptul ca inainte ca Rebecca sa raspunda, mama ei spune cel mai mare "da" pe care ar fi putut sa il zica. O data cu raspunsul lui Becky incepe marele maraton pentru eveniment, ziua nuntii stabilind-o tot mama ei.

Prinsa in mirajul viitorului ei statut, se trezeste cu doua nunti care i se pregatesc. Pe de o parte mama ei a visat tot timpul si a facut economii pentru acest eveniment ca sa ii ofere o nunta traditionala pe care si-o doreste in Oxshott si pe de alta parte mama lui Luke, Elinor, vrea sa le ofere o nunta cu mare fast in New York la Hotel Plaza, o locatie mult ravnita de cupluri care doresc sa se casatoreasca. Daca pana acum problema ei era cum isi va acoperi cardurile de cumparaturi, aceasta problema nu mai poate fi acoperita cu niciun card. 

Simtind ca nu mai poate rezista in stresul acesta, se gandeste ca singura solutie, pe moment, e sa mai adauge cateva produse extrem de scumpe pe listele ei de cadouri de nunta. In momentul in care era un fata unui ceainic de 5000$, de ea se apropie un cuplu si dupa cateva secunde in care toti trei privesc acelasi obiect, cei doi spun ca nu ar da atatia bani pe un ceainic niciodata. La auzul acestor vorbe are o revelatie si simte ca cel mai important lucru e ca este cu Luke si ca se iubesc. Din pacate de multe ori uitam sa privim lucrurile cu adevarat importante si ne pierdem in detalii inutile. 

20190317 La cumparaturi in rochie de mireasa Sophie Kinsella

In momentul in care Suze afla secretul pe care Becky a incercat sa il tot ascunda, o forteaza pe aceasta sa ia o hotarare pentru ca stie ca daca nu face acum marele pas, ea o va mai lungi mult si bine cu aceasta poveste. Nehotararea ei ar putea-o costa 100.000 $ pentru ca nunta din New York nu poate fi anulata deoarece a semnat un contract fara a-l citi deloc si care nu poate fi atacat de nici un avocat, iar recunoasterea adevarului in fata mamei sale ar fi mult prea dureros pentru aceasta din urma si nu vrea sa ii provoace aceasta durere.

Luke o lasa pe Becky sa se ocupe de tot, spunandu-i sa il anunte unde si cand trebuie sa se prezinte. Acesta isi dedica viata muncii, dar ajunge intr-un moment cand recunoaste ca s-a mutat in America cu dorinta de ai atrage atentia mamei sale naturale si de a sta cat mai mult timp in preajma ei. Intamplarile fac ca acesta sa descopera ca mama lui doar l-a folosit ca ea sa aiba o imagine cat mai buna, Luke ajungand sa aiba o criza de personalitate. Becky il ajuta sa depaseasca aceasta stare si tinand cont de cuvintele pe care aceasta pe folosea la adresa lui Elinor, este de apreciat ceea ce face pentru cei doi.

Solutia salvatoare vine intr-un moment in care nu mai avea speranta ca o sa reuseasca sa iasa din aceasta situatie. Desi este un roman chic-lit si principala lui atributie este de a relaxa cititrorul, pot spune ca ne ofera si o invatatura: niciodata sa nu semnam un act fara sa il citim. 

"Nu "lucrez intr-un magazin"! imi vine sa strig furioasa. Sunt consilier personal de shopping. E o profesie adevarata. Ajut oamenii.„

Titlul original: Shopaholic Ties the Knot

Traducator: Vali Florescu

Editura: POLIROM

Nu uita: fii realist, doreste-ti mereu imposibilul!


Ana Vasilescu

Website anavasilescu.ro

"Fii realist. Dorește-ți mereu imposibilul..."

Lasă un comentariu