AnaVasilescu.ro - Variety

Change will not come if we wait for some other person or some other time

20160827 CosminDaraban

Incerc sa fug de aglomeratia orasului. Aleg sa ma retrag la o terasa extrem de linistita, pe malul lacului, pentru ca simt nevoia sa imi ascult gandurile, sa ma relaxez privind spectacolul naturii. Oamenii de acolo ma stiu, ma trateaza ca pe un om de-al casei. In ultimul timp imi aduc comanda fara ca eu sa o cer. Azi a fost o zi atipica, atat pentru mine cat si pentru acest local.

La scurt timp dupa ce chelnerita mi-a adus comanda, au sosit doua femei care s-au asezat la masa din spatele meu. M-am bucurat ca au ales masa aceea, pentru ca nu erau in aria mea vizuala. Acest gand a fost repede spulberat. Nu erau in aria mea vizuala, dar numultumirea cu care venisera deja imi tulbura atentia. Am incercat sa le ignor vorbaria, dar am sfarsit prin a le asculta intreaga poveste.

Aveau un magazin online. O perioada vanzarile au mers destul de bine, pentru ca au laudat cifrele de la sfarsitul lunii. Acum insa vanzarile au stagnat, uneori au avut cifre si mai mici si acest lucru le-a dat de gandit. E timpul pentru o schimbare, aceste cuvinte le-au spus de nenumarate ori, dar nu stiau cu ce sa inceapa, ce anume sa schimbe.

Mi-ar fi placut sa le povestesc despre Cosmin Daraban si despre platforma de magazin online. Acestora le-as fi spus ca pana acum au aruncat pietre in intuneric, fara sa stie ce vor nimeri si in plus a fost si periculos. E timpul ca ele sa apeleze la chestionare. Ce sunt aceste chestionare? Cu ajutorul lor poti afla, de exemplu, ce cauta oamenii in magazinul tau ca sa faci optimizari pe acel segment. Datele demografice sunt foarte importante pentru o afacere si chestionarele te pot ajuta in acest sens. Mare grija, in schimb la intrebari prea personale. Daca este neaparat nevoie de ele, se recomanda a se folosi la sfarsitul chestionarului.

Este foarte important sa obtii feedback de la cei care iti viziteaza magazinul. Cu ajutoul feedback-ului poti dezvolta noi strategii de marketing si de vanzare, iar acesta este rolul chestionarului. Acesta din urma are in spatele sau o strategie de marketing. Dupa ce te-ai hotarat sa apelezi la asa ceva, apare intrebarea: ce instrument sa folosesc? Orice inceput de drum e greu si tocmai de aceea Cosmin Daraban ti-ar recomanda cu incredere unele pe care deja le-a incercat: Marketizator, Google Forms, Hotjar, SurveyMonkey.

O data ce acesta este construit, urmeaza promovarea: newsletter, social media, concurs cu diverse premii. Este posibil ca raspunsurile pe care le obtii, in urma unui chestionar, sa fie total neasteptate. Asta nu inseamna ca trebuie sa faci schimbari drastice si, indiferent cu ceea ce incepi, este foarte important sa monitorizezi impactul. Chestionarul este un ajutor de nadejde pentru realizarea unei strategii profitabile de marketing si vanzare. Cu ajutorul lui poti crea abordari unice.

Dupa doua ore, in care le-am ascultat incontinuu oful, m-am intors catre ele si le-am zambit. Zambetul meu era in perfecta antiteza cu starea lor si acest lucru le-a facut sa se opreasca din vorbit si sa se intrebe ce anume s-a intamplat. M-am apropiat de ele si le-am povestit despre puterea unui chestionar care te ajuta sa vinzi mai mult. Nici nu am terminat sa le spun tot ce aveam ca ele deja incepusera cautarile pe Google. Am plecat multumita de acolo, chiar daca ziua nu decursese conform planului.

Nu uita: fii realist, doreste-ti mereu imposibilul!

Ad


 2707,    Variety
Ana Vasilescu

Website anavasilescu.ro

"Fii realist. Dorește-ți mereu imposibilul..."

2 comentarii

  • AnaVasilescu.ro postat de AnaVasilescu.ro Marți, 30 August 2016 17:02

  • Bratu Gabriela postat de Bratu Gabriela Marți, 30 August 2016 04:41

Lasă un comentariu