AnaVasilescu.ro - Variety

Si simt... ca nu mai simt nimic

 20160827 piscina

Acum multi ani paseam timida pe portile spitalului. Nu, nu patisem nimic, cel putin nu atunci. Se scosese un post la concurs si imi bagasem si eu dosarul. In lumea aceasta medicala voia nasa mea sa ma vada. Acest lucru l-am aflat la cativa ani dupa ce m-am angajat, dar nu am avut curajul sa o intreb de ce. Cred ca mi-a fost frica de raspuns. Dupa 9 ani, 4 luni si 25 zile ma intreb daca eu am cautat acest loc de munca sau el m-a cautat pe mine? Nu urmasem nicio scoala medicala, eram studenta la Jurnalism, ce cautam eu intr-un spital? Sa mai precizez ca terminasem Filologia si Anatomia imi era total necunoscuta?

Am primit atunci repartitia pe sectia Chirurgie si Ortopedie Pediatrica. Nu stiam daca sa ma bucur sau nu, toate erau la fel pentru mine. Mi-a fost greu la inceput pentru ca nu stiam care e radiusul si ulna, tibie si peroneu, nu stiam ce e cubitus si fibula, maleola, molet si multe altele. Nu stiam ce e aceea o fractura in lemn verde, nu stiam ce inseamna distal, proximal sau diafiza. Am avut noroc sa intalnesc cateva persoane potrivite. Ele m-au invatat ce stiu azi, dar in special ii multumesc uneia dintre ele. Sefa noastra spunea: unde e iapa e si manzul.

Lumea, cand aude de fractura, se gandeste la ce e mai rau. Atunci cand le vezi zi de zi si la un intervat de 1-3 luni vezi acele persoane mergand fara nicio problema, iti spui ca nu e chiar asa de rau. Intamplarea face ca acum doua luni sa apelez la doctorii cu care lucrez. Un monent de neatentie mi-a trebuit si m-am ales cu o fractura ambe oase gamba dreapta. Stiam ce proceduri trebuie sa fac de urgenta si ce proceduri urmeaza dupa indepartarea gipsului. Ma temeam de cele de dupa pentru ca acolo necesita multa munca din partea mea, multa voita, multa durere pe care trebuie sa o ignor si sa lucrez la departe. Salvarea mea a venit de la un medic. Mi-a spus ca facand sub apa exercitii fizice, recapt mult mai usor mobilizarea, forta si durerea nu mai este asa de mare.

Mi-am ridicat ochii catre el si am inteles din priviri ca nu glumeste. Imediat cum am ajuns acasa am inceput sa caut oferte de piscine. A gasit una convenabila si la pret si ca dimensiuni. A ajuns foarte repede si iubitul meu s-a apucat sa o si monteze. Imi doream sa incep cat mai repede recuperarea pentru ca nu imi place sa depind de cineva. Chiar de la prima sedinta pot sa spun ca vorbele doctorului fusesera adevarate. In felul acesta am transformat un concediu medical intr-un de odihna.

Nefiind cadru medical, pana nu te lovesti de unele situatii, nu ai de unde sa sti trucurile lor.

Nu uita: fii realist, doreste-ti mereu imposibilul!

Ad


 1969,    Variety
Ana Vasilescu

Website anavasilescu.ro

"Fii realist. Dorește-ți mereu imposibilul..."

Lasă un comentariu