AnaVasilescu.ro - Variety

Caracteristicile in functie de care Dunlop produce anvelopele

20181112 dunlop

Dunlop proiectează anvelope pentru a optimiza procesul de constructie a anelopei și  de păstrare a căldurii. După o testare amănunțită, Dunlop a constatat că cea mai eficientă metodă de a gestiona acest lucru este prin frânare și accelerație în linie dreaptă, mai degrabă decât prin țesere, care poate suprasolicita compusul, îl poate depăși unghiul de alunecare de vârf și are un impact negativ al consistenței.

Presiuni mai mici înseamnă mai repede - de fapt, este vorba de o reducere a presiunii - presiunile de reducere măresc dimensiunea zonei în care pneul este în contact cu piesa (pata de contact), în timp ce presiunile mai mari oferă mai multă susținere și pot da mai multă încredere. Acest lucru trebuie să fie luat în considerare în moduri diferite pentru diferite piste. In zonele unde aveți viteze foarte mari și zone de frânare mari, în special în linie, atunci o presiune mai mare oferă mai multă susținere și poate oferi performanțe mai ridicate, în special în cazul mașinilor cu forță înaltă. Când rulați pe piste strânse și înclinate, este posibil să doriți să executați presiuni pe spate mai mici pentru a crește tracțiunea și aderența laterală. Echipa de asistență pentru pista Dunlop colaborează cu fiecare partener pentru a optimiza pentru fiecare pistă.

Componentele moi nu înseamnă întotdeauna timpi de condus mai mari. La Dunlop preferăm să vorbim mai mult despre rigiditatea compusului decât despre moale sau greu, deoarece, în funcție de tipul de compus și de temperatură, rigiditatea anvelopei poate fi factorul determinant al performanței și nu al compusului. Construcții diferite ar putea însemna că anvelopa compusă mai greu este de fapt mai rapidă. De asemenea, depinde de modul în care anvelopa funcționează cu o anumită setare și șasiu. În 2015, KCMG a câștigat clasa LMP2 folosind doar nouă seturi de pneuri cele mai rezistente pentru cursa completă. Masina,s-a stabilit a fi cea de-a doua cea mai rapidă  din turneul LMP2, cu doi șoferi fiind în topul celor mai rapide turnee de top.

Anvelopele Dunlop SP Maxx GT care  au un aspect foarte uzat,  pe măsură ce autovehiculele călătoresc pe pista, cantități mici de compus sunt uzate din anvelopă și puse pe pistă. De-a lungul timpului, aceste gume de cauciuc se îngroapă în bile mici care se lipesc pe anvelope și șoferul calca peste ele. Acest lucru este deosebit de remarcabil în cursele de anduranță, în cazul în care Când vedeți un tehnician de anvelope care "scarpină" anvelopele - elimină de fapt pick-up-ul, astfel încât să poată fi folosit pentru o altă pauză mai târziu în cursă.


 832,    Variety
Ana Vasilescu

Website anavasilescu.ro

"Fii realist. Dorește-ți mereu imposibilul..."

Lasă un comentariu