AnaVasilescu.ro - Variety

Sa invatam de mici mestesugurile vietii

20190123 plasa sudata

Copilaria este un taram fermecat pentru ca fiecare din noi ne intoarcem acolo ori de cand ori ni se iveste ocazia. Imi aduc aminte cum parintii mei se chinuiau ca sa nu pice pe aceasi tura ca unul din ei sa stea cu noi. Uneori se intampla ca mama sa ne ia cu ea la serviciu si sincer, nu era deloc un mediu unde sa duci un copil de 5 - 7 ani.

Desi mama avea o grija infernala de mine si de fratele meu, mereu mi se parea ca serviciul tatalui este mai atractiv si mai palpitant. Am ajuns acolo abia peste multi ani si lumea misunea care incotro vedea cu ochii. Probabil s-au mirat cand au vazut un copil printre ei si mai ales ca acel copil era o fata de fapt. Tata imi facuse instructia de cateva zile si imi spusese: sa nu ma uit cand cineva sudeaza, chiar daca acele scantei le asociez cu cele de la artificii, sa nu stau in calea cuiva si sa ascult daca mi se spune sa ma dau la o parte sau orice altceva, etc. Cand am ajuns acolo, doi oameni cred ca sudau o plasa, dar imi era frica sa ii ies tatalui din cuvant asa ca mi-am indreptat privirea in partea opusa. Mi-am spus ca o sa revin sa vad cum arata produsul finat la care munceau cei doi.

In partea opusa a celor doi am vazut un grup de oameni care taiau in bucati egale o teava rectangulara. La un moment dat s-au oprit si s-au uitat la mine. Mi-au dat o pereche de manusi groase si mi-au dat o bucata de cativa cm din teava respectiva. A fost prima data cand luam contact direct cu ceea ce se ocupa tatal meu. Un gest banal privit din exterior, dar pentru mine a fost momentul cand am realizat, pe deplin, efortul pe care il face tatal meu pentru noi (pentru mine, pentru fratele meu si pentru mama mea).

Cu bucata de fier in maini, m-am intors sa vad ce fac cei doi oameni pe care ii vazusem initial. Tata mi-a spus ca trebuie sa termine plasa sudata pana maine si de aceea dau zor. L-am intrebat la ce se foloseste. “Plasa sudata light 2x5 4mm poate fi folosita la armarea betonului la elemente și structuri din beton armat, dar despre toate acestea te voi invata mai tarziu” mi-a raspuns el.
Consider ca ar trebui sa le aratam copiilor cu ceea ce ne ocupam mai des, asa vor invata sa aprecieze mai mult ceea ce li se ofera si ii vor ajuta si pe ei sa isi aleaga viitorul mai bine.


 1180,    Variety
Ana Vasilescu

Website anavasilescu.ro

"Fii realist. Dorește-ți mereu imposibilul..."

Lasă un comentariu