AnaVasilescu.ro - Variety

Cu bec LED ai lumină caldă şi intensă, la costuri reduse

20190128 iluminat exterior led

Am un prieten bun care are cateva terenuri sintetice de minifotbal, adica 6 jucatori contra 6 pe un teren mai mic si se joaca 2 reprize de 20 de minute fiecare. Spatiile sunt mai mici decat la un teren mare, iar jucatorii mai tehnici sunt mai avantajati sau cei care joaca din prima pasa, repede. Omul are si un bar unde se serveste bere vara, iar iarna vin fiert. Si intr-o zi, cand eram mai multi prieteni si prietene la masa, am schimbat cateva vorbe cu el despre ce vrea sa faca in continuare cu locatia lui, cum sa o dezvolte mai mult. O terasa isi dorea, loc era destul pentru mese si scaune, se putea face ceva acoperit in caz de ploaie, dar apoi am inceput sa discutam si despre iluminat pentru ca daca dai vara petrecere, lumea sta pana dimineata si ai nevoie de putina lumina ca sa faci atmosfera de party asa cum trebuie, sa mai revina petrecaretii si in alte seri.

Prietenul meu nu a mai stat pe ganduri si s-a apucat de treaba. A comandat grinzi, a platit meseriasi si terasa a fost gata in 3 saptamani de munca asidua. Intre timp a primit o recomandare sa aleaga bec LED pentru luminozitate pentru ca rezista si mai mult, iar ca design sunt la ani lumina de becurile incandescente. A ales si cateva becuri cu led vintage care dau o atmosfera de lux locatiei. Omul nu s-a zgarcit la bani si a atarnat de tavan zeci de becuri vintage de toate marimile si dimensiunile, unele mai sus, altele mai jos, iar lumina cadea bine pe toate mesele si canapelele de piele care erau intr-un fel de separeu.

Inainte sa se decida ce fel de lumina vrea in terasa a discutat cu un patron de restaurant de pe Centrul Vechi de la noi din oras, un om cu mare experienta in domeniu pentru ca renovase locatia lui de cateva ori si de fiecare data clientii au ramas masca. Patronul restaurantului a spus ca prefera becuri led din mai multe motive. Principalul scop al unei afaceri este sa fii pe plus la sfarsit de luna, adica sa produci bani mai multi decat cheltui. Iar becurile led au o viata mult mai lunga decat becurile incandescente, dar depinde si de firma producatoare. Un alt avantaj il reprezinta lumina produsa de becurile led care nu este orbitoare, iar pentru un restaurant, bar sau club este foarte important sa ai o ambianta in spiritul locatiei. Nu poti sa pui la un restaurant jocuri de lumini sau intr-un club de muzica lumini slabe, fara viata. 

Bec LED cu sistem de management termic eficient

20190128 bec led

Apoi a discutat cu un amic care lucreaza in marile magazine de obiecte de iluminat, un specialist in becuri, veioze, lampadare, lustre, lumini de interior si exterior. Acesta i-a recomandat trei firme producatoare de becuri vintage de unde sa aleaga, iar pentru ca a comandat mai multe, a primit si o reducere semnificativa. A intrebat si de termenul de garantie a acestor becuri si la unele se depaseste doi ani de zile, o perioada acceptabila pentru orice produs cumparat.

Prietenul meu a facut totul asa cum si-a propus. A semnat un contract cu o firma mare de bere din Romania care a oferit mese, scaune si canapele de calitate, a pus becuri cu led economice vintage, a angajat unul dintre cei mai buni DJ din partea asta de tara si a facut multa reclama pe retele de socializare. Lumea a fost multumita inca din prima seara pentru ca ii vedeam pe toti cum arunca priviri la felul in care sunt asezate mesele, la oferta barului, la luminozitate, la atmosfera generala.  Daca nu esti atent la detalii ai de pierdut pe termen lung, dar amicul meu nu a facut greseala asta.


 878,    Variety
Ana Vasilescu

Website anavasilescu.ro

"Fii realist. Dorește-ți mereu imposibilul..."

Lasă un comentariu