AnaVasilescu.ro - Variety

In cautarea unui camin

20190130 apartament ploiesti

In urma cu 3-4 ani am descoperit o fima din Ploiesti care face costume medicale la un pret foarte acceptabil. A fost suficient sa imi vada colegele noile uniforme, ca au vrut si ele acel model. Incantarea a fost maxima cand au auzit si pretul care este foarte accesibil. Cam asta era experienta mea personala cu acest oras, pana cand una din verisoarele mele mi-a spus ca se va muta la Ploiesti. Stiam ca prietenul ei e din acel oras, dar nu m-am gandit niciodata ca dragostea o va convinge sa se mute acolo. La auzul vestii voiam sa ma bucur pentru ea, dar vestea ma luase pe nepregatite si stiam ca nu transmit deloc incantare.

Cateva zile m-am tot gandit la aceasta veste. Recunosteam ca imi displacea, dar stiam ca trebuie sa o accept. Nu pierdeam doar o verisoara, ci si o prietena draga. Am cautat informatii despre lucruri pe care orice om care locuieste acolo ar trebui sa le stie. Impresionat mi s-a parut ca pentru o perioada foarte scurta, de cateva zile, acel oras a fost capitala imperiului tarist. Partea trista este ca bombardamentele din Al Doilea Razboi Mondial au distrus foarte multe cladiri istorice, care nu au mai fost refacute, orasul pierzand astfel mult din zestrea imobiliara. Un alt lucru interesant despre acel oras, este faptul ca in 1960 Gheorghe Gheorghiu Dej a mutat intr-o noapte hipodromul de trap din Bucuresti in Ploiesti, iar prima cursa hipica fiind organizata chiar anul urmator. Am continuat sa citesc lucruri interesante despre acest oras. Am aflat ca i s-a spus "Orasul lui “Ce bei?”" si totusi mintea mea ramasese ancorata la partea cu imobiliarele. Ma intrebam: unde vor locui? Care este situatia actuala a pietei imobiliarelor acolo? Sunt suficiente anunturi de vanzari apartamente Ploiesti cat sa isi gaseasca unul asa cum si-l doresc?

Peste cateva zile am sunat-o si mi-am cerut scuze pentru reactia din ziua aceea. M-a linistit cand mi-a spus ca nici ei nu ia fost usor cand a luat aceasta decizie, ba chiar a spus ca de asta a evitat sa ne intalnim in ultimile saptamani. Apoi ne-am dat la povesti asa cum faceam de mici si i-am povestit ce anume descoperisem de noul ei oras. A ras cu pofta cand a aflat povestea expresiei “Orasul lui “Ce bei?”. Cautarile ei si ale viitorului sot erau destul de avansase in privinta locuintei. Au fost sa viziteze deja cateva apartamente, dar inca nu s-au hotarat la un unul anume.

Alegerea unui apartament trebuie cantarita bine. Au dispute intre a alege un apartament construit inainte de 1990 si unul nou. De ambele tabere sunt atat avantaje cat si dezavantaje. Chiar mi-o imaginez pe micuta olteanca cum isi pune mainile in solduri, cu vocea ei subtire si cu atitudea ei de invingatoare cum incearca sa castige teren in fata iubitului care tot timpul i-a facut pe plac, dar de data asta spune ca el stie mai bine. Sunt sigura ca alegerea va fi una buclucasa. Cat timp se razboiesc ei cu alegerea apartamentului, eu ma voi razboi cu alegerea unor rochii pentru petrecerile care vor urma in cinstea viitorilor insuratei.


 889,    Variety
Ana Vasilescu

Website anavasilescu.ro

"Fii realist. Dorește-ți mereu imposibilul..."

Lasă un comentariu