AnaVasilescu.ro - Variety

Indrazneste sa fii micul meserias al gospodariei tale

20190207 Motoare electrice

In urma cu foarte multi ani am citit o stire referitoare la Uniunea Europeana care voia sa incurajeze micii meseriasi, micii industriasi. O idee buna, dar din primul moment am spus ca sunt ferm convinsa ca e mai mult o circulara care da bine la public, dar nimic mai mult.

Tata a plecat de tanar din orasul natal si neavand o situatie prea buna in familie a fost nevoit sa invete multe lucruri singur. L-am vazut de multe ori cum manuia motoare electrice, motoare pe care le priveam fascinata, iar in vocabulatorul meu curent au intrat cuvinte ca: gater, moara de macinat cereale, batoza (si aici nu ma refer la femeie grasa).

Mama se chinuia sa imi faca codite si sa ma imbrace in rochite, dar eu voiam o pereche de pantaloni si un tricou lejer ca sa stau alaturi de tatal meu. Fetele sunt foarte atasate de tati, chiar daca asta inseamna sa stea in miros de benzina sau de ulei ars. Desigur ca sunt si exceptii, dar aceea nu am fost eu. Anii treceau si tata ma lua cu el la cate o munca dupa serviciul lui cat si al meu. Am trecut mereu cu lejeritate de la tocuri de 8-10 cm, pe care le purtam dimineata, la bocanci. Uneori imi spunea ca ar fi vrut ca aceasta situatie sa nu existe. Ii raspundeam sa nu se mai gandeasca la asta acum. Privind in urma pot spune ca nu as alege alt drum. A fost greu, am avut parte de o educatie financiara cum rar intalnesti azi.

In ochii mei tata sta pe cel mai inalt piedestal posibil si iubindu-l atat de mult, e destul de lesne de inteles de ce imi doresc ca omul alaturi de care vreau sa imi impart viata sa ii semene. Visul meu este sa stau la curte si avand un astfel de om langa mine lucrurile nu vor parea a fi un calvar. Sa intretii o curte avand diverse utilaje nu este cel mai greu lucru din lume. Motoarele electrice monofazate pentru gospodarie vin in ajutorul micului gospodar si acela poti fi chiar tu. Motoarele au diferite nivele de putere cat si de turatii, pretul difera in functie de specificatii. Noile motoare sunt proiectate in conformitate cu cerintele Comisiei Electrotehnica Internationala: sunt prietenoase cu energia electrica, cuplul de pornire este mare, zgomotul produs este redus, produce putine vibratii si sunt de inalta eficienta. Motoarele electrice sunt utile oricarei gospodarii.

 Indrazneste sa fii micul meserias al gospodariei tale.

 


 1176,    Variety
Ana Vasilescu

Website anavasilescu.ro

"Fii realist. Dorește-ți mereu imposibilul..."

Lasă un comentariu