AnaVasilescu.ro - Variety

Viata este ca o gradina de trandafiri

20190208 trandafiri urctori care nfloresc toat vara

O buna parte din copilaria mea mi-am petrecut-o la tara, la bunica. Acel satuc in care mergeam in fiecare vacanta este la aproximativ o ora de oras. Acolo ne astepta in fiecare an mamaia care abia astepta sa ii umplem casa cu rasete si cu voie buna. Uneori ma lua cu ea la munca in gradina: ea muncea, eu priveam. Asa numeam eu, pe atunci, munca echitabila. Fiecare trebuia sa faca ce se pricepea mai bine. Imi placea sa ii admir florile, dar si pe acelea tot ea le ingrijea. Se intampla foarte rar sa o ajut si eu cand planta butasi trandafiri

Anii au trecut, multe lucruri s-au schimbat, dar ea si acum se ocupa de florile ei. Ceea ce noi nu am inteles multa vreme e ca si oamenii sunt ca florile. Sunt momente cand ne incapatanam sa salvam niste oameni, desi ei dau semne de ofilire. Se pare ca aceasta atitudine nu atrage nimic bun dupa sine si ca singurul lucru defect care este acolo este tocmai relatia. Inevitabilul despartirii se petrece si atunci incepe etapa numita: singuratate. Dupa o astfel de relatie unde toxicitatea era raspandita in aer non stop, urmeaza o perioada in care savuram singuratatea ca pe o amandina, proaspata, servita lingurita cu lingurita.   

In acest timp in care savuram zi de zi cate o amandina, intalnim diverse persoane. Multe nu ne vor atrage atentia, multe vor fi total nesemnificative, dar intr-o zi apare aceea persoana pe care ti-ai fi dorit-o sa o fi intalnit mult mai devreme. De fapt, aceea persoana a aparut exact atunci cand trebuia. Timpul pe care il petreci acum alaturi de ea ti se pare insuficient si ai vrea ca acest timp sa treaca mai incet. Aceasta perioada este atat de frumoasa incat ai apasa pe un buton si sa opresti timpul, ceea ce nu se poate. In momentul in care stii ca urmeaza sa ii cunosti familia, incepi sa simti ca cea mai comoda bluza te strange, ca parul nu vrea sa se aseze si tot asa. Prima impresie este importanta, asa ca incepi sa pui intrebari legate de parintii. Din povestile pe care le aflii, e posibil sa te faca sa te simti mai bine. Eu am avut o surpriza, parintii lui stau la casa si asemenea bunicii mele le plac trandafirii asa ca am hotarat sa cumpar butasi trandafiri urcatori. Lui i-am spus abia in ziua cu pricipa pentru ca ar fi spus ca nu este nevoie.

Atunci cand inima iti spune ca asta trebuie sa faci, urmeaza-o. Cu siguranta te duce intr-un loc mult dorit.


 1106,    Variety
Ana Vasilescu

Website anavasilescu.ro

"Fii realist. Dorește-ți mereu imposibilul..."

Lasă un comentariu