AnaVasilescu.ro - Variety

Fiecare gand are valoare atunci cand este scris de mana. Alege accesorii de birotica.

20190215 Birotica

Exista joburi pe lumea asta pentru care tot timpul voi avea ceva in suflet. Nu o sa ma consider niciodata o impatimita a cartilor desi imi place sa ma pierd in lumea lor si sa descopar lucruri noi. Copil fiind, doamna invatatoare incerca sa ne indrume catre acest lucru si ne ruga sa mergem la biblioteca sa imprumutam carti. Sa lucrezi inconjurata de atat de multe povesti, era in mintea mea de copil, jobul ideal. Stiu, o sa imi spui ca salariul lor este unul mic. Nu te voi contrazice. Acest job este doar pentru unii oameni si trebuie sa vina din pasiune pentru ca acele povesti, in mijlocul carora lucrezi, sunt nemasurate.

Imi plac cartile, povestile, dar imi place sa simt si miroul de carte noua. Pentru ca acest miros dispare cu timpul, adesea mergeam prin librari unde mirosul era mereu omniprezent. Acum, adult fiind, pot sa stau cat de mult vreau la raioanele din supermarketuri unde au accesorii birotica. Imi place sa ma uit sa vad ce au adus nou fata de ceea ce aveau in libraria la care mergeam cand eram copila. Desi initial esti tentat sa crezi ca aceste accesorii de birotica sunt destinate elevilor, studentilor trebuie sa iei in calcul si oamenii care lucreaza la birou si tot timpul au nevoie de un capsator, perforator, agrafe, adeziv solid sau lichid, ascutitoare, pioneze si multe altele. Eu am fost nevoita uneori sa o inlocuiesc pe o colega si la jobul ei fara aceste lucruri simti ca nu poti sa lucrezi. Tot timpul ai nevoie de ele. Am avut nevoie chiar si de o foarfeca.

Viitorul in legatura directa cu accesorile de birotica

De cateva zile semestrul doi a inceput, dar gandul multor copii (ca de altfel si al parintilor) este la vacanta de vara. Bineinteles fiecare cu un punct de vedere total diferit. Copii vor sa isi petreaca toata ziua asa cum si-o doresc, fara a fi nevoiti sa mearga la scoala, iar parintii pentru ca in vacanta isi trimit odraslele o perioada la bunici ca sa se simta mai liberi. Timpul trece repede, iar vacanta vine cu multe bucurii, dar si acestea sunt doar pentru unii din elevi. Cei din an terminal, fie ca e vorba de clasa a VIII sau a XII-a au de trecut un hop. Trebuie sa dea examenul de evaluare nationala respectiv bacalaureat si pe urma sa se inscrie la un liceul / facultate.

Alegerea liceului este foarte importanta ca si alegerea profilului. Acest lucru este valabil si pentru facultate. Parerea mea este ca acei copii care au petrecut suficient de mult timp printre rafturilor bibliotecilor, printre rafturilor din supermarket de la birotica, prin librarii, cu siguranta nu vor avea parte de surprize neplacute. Gandul lor este numai la reusita asa cum au vazut ca au facut si personajele din cartile pe care le-au citit.

Adultii de maine sunt copii de azi, fapt ce depinde numai de noi. Procesul instructiv-educativ, depinde în cea mai mare măsură, în mod hotărâtor, la progresul societăţii în care trăim.


 887,    Variety
Ana Vasilescu

Website anavasilescu.ro

"Fii realist. Dorește-ți mereu imposibilul..."

Lasă un comentariu